Een op maat gemaakt beheerportaal voor Corona testafname & uitslagen ten tijde van een pandemie

Grote vraag naar testverwerking

Digitalisering bood de oplossing

De start van de pandemie veroorzaakte een onverwachts grote vraag naar Corona testen.

Het lab U-Diagnostics, dat de testresultaten verwerkt, moest ineens in groten getale testen verwerken. Dat vroeg om een systeem, waarin ze alles konden bijhouden, het overzicht konden bewaken en ook de mogelijkheid hadden om de testuitslag naar de patiënt te kunnen communiceren. 

ANP-432975914.jpg

Het verschil gemaakt sinds de start van de pandemie

Digitalisering als cruciaal onderdeel

Aan het begin van de pandemie, waar niemand van wist hoe lang die zou gaan duren, is Coddin ingeschakeld om een ‘simpel' systeem te ontwikkelen, dat de registratie en de afname van testen beheert, maar ook de uitslag naar de patiënt kan communiceren.

2,5 jaar later... Er staat een mega uitgebreid systeem, welke door diverse pentesten is gekomen en waarbij we zijn aangesloten op de overheid met Testen voor Vertrek en Testen voor Toegang. 

covid-19-lab-testing.jpg

Snel bieden en flexibel acteren

Speeding up our skills

Midden in de hectiek van de beginnende pandemie, de snel bewegende maatschappij en groeiende vraag naar het aantal testen, is Coddin letterlijk dag en nacht aan de slag gegaan, om een gebruiksvriendelijk systeem te bouwen in recordtempo.

Versie 1 was binnen een maand up en running, maar al snel is Coddin gevraagd voor doorontwikkeling, dit is een traject waar we nog steeds in zitten. Het systeem is aan alle kanten uitgebreid om te kunnen blijven voldoen aan de vraag van de maatschappij.

Het basisproces van het systeem is behouden gebleven, met als aanvulling dat er nu ook resellers met custom sites op aangesloten kunnen worden. Het systeem dat aangesloten is op Testen voor Vertrek en Testen voor Toegang, heeft diverse pentesten doorstaan en Coddin is hiervoor zelfs in contact geweest met defensie.

Het was een turbulent traject, waarbij we vaak ad hoc moesten acteren. Het systeem moet te allen tijde blijven draaien en een flinke capaciteit aankunnen.

De basis is ontwikkeld in Laravel en PhP, onze core talen, stick to what you know. De keuze voor deze frameworks is een goede keuze gebleken, want we konden hiermee alle vragen (en dat waren er veel!) beantwoorden door middel van creatieve en slimme oplossingen. In dit proces zijn we dan ook niet enkel ‘de programmeurs’, maar denken we ook conceptueel en strategisch mee om de vraag vanuit de maatschappij zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden. 

Screenshot 2022-09-23 at 09.01.08.png

Meer dan 2 miljoen testen

Stabiele database is noodzakelijk

Het resultaat is bijna immens, zoveel features die we de afgelopen 2,5 jaar mochten en konden ontwikkelen. Vandaag de dag zijn er +2 miljoen testen door het systeem gegaan.

Coddin is ontzettend trots op het feit dat we gedurende een lange periode, telkens weer ad hoc hebben kunnen acteren en we het systeem stabiel hebben kunnen laten draaien.

Dat de klant écht op ons kan rekenen, hebben we hiermee wel bewezen!

Voor ons was het een leerzaam traject, waarin we geleerd hebben hoeveel we eigenlijk aankunnen! Het heeft ons uitgedaagd om out of the box te denken en met creatieve oplossingen te komen in het bestaande medische landschap. We willen graag uitgedaagd worden en die uitdaging hebben we ook zeker gekregen! Maar wat hebben we genoten van dit toffe project.

Momenteel werken we aan de doorontwikkeling om het systeem te optimaliseren en zijn we een nieuwe weg ingeslagen met preventief testen, op meer dan alleen Corona. Zo blijft het systeem in gebruik, ook nu Corona minder wordt. 

Coronatest