De Vos Diensten: Innovatief Tracking Portaal voor Pakketbezorging

door-to-door.jpg

Online tracking portal

Geavanceerde software op maat

De Vos Diensten is een toonaangevend bedrijf in pakketbezorging, gespecialiseerd in het ophalen, verwerken en bezorgen van pakketten voor hun klanten. Om een nog betere service te bieden, heeft De Vos Diensten samen met ons een geavanceerd online tracking portaal ontwikkeld. Dit portaal vervangt het bestaande systeem en biedt klanten een naadloze en efficiënte ervaring bij het aanmelden van hun zendingen.

Schermafbeelding 2023-04-26 om 10.44.10.png

Gebruikersprocessen

Het nieuwe tracking portaal houdt rekening met verschillende gebruikersprocessen, die hieronder worden beschreven.

Standaardproces

Klanten kunnen inloggen op het systeem om hun zendingen aan te melden. Bij het aanmaken van een zending kunnen zij het afzendadres en ontvangstadres selecteren of invullen. Zodra de zending is aangemaakt, krijgt deze automatisch een vervoerder toegewezen. Afhankelijk van de vervoerder wordt de zending automatisch aangemaakt en kan de klant een pakbon downloaden en uitprinten. Tracking wordt automatisch toegevoegd aan de zending.

Schermafbeelding 2023-04-26 om 10.44.44.png

Tussenlabelproces

Tussenlabelproces

Voor pakketten naar bestemmingen buiten Europa en enkele andere geselecteerde landen, is er een speciale 'tussenlabel' vervoerder. Dit proces genereert een 'nep'-label dat uitsluitend werkt voor De Vos Diensten. Zij kunnen het label inscannen (met een barcode of QR-code) en vervolgens de juiste gegevens handmatig invoeren in het portaal en bij de vervoerder. De Vos voert handmatig de trackingcode in het portaal in om alles te koppelen.

Schermafbeelding 2023-04-26 om 10.45.17.png

Analoge proces

Sommige klanten maken geen gebruik van het systeem en leveren hun pakketten rechtstreeks aan bij De Vos Diensten zonder het portaal te gebruiken. Dit proces lijkt sterk op de bovenstaande processen, afhankelijk van het ontvangstadres, maar moet door De Vos Diensten handmatig worden ingevuld onder een specifieke klant.

Schermafbeelding 2023-04-24 om 10.54.45-1.png

Resultaat;

Dankzij de samenwerking met De Vos Diensten hebben we een innovatief en gebruiksvriendelijk tracking portaal gecreëerd dat zowel tijdbesparend als efficiënt is voor klanten en medewerkers. Het portaal stroomlijnt het proces van pakketbezorging en verbetert de algehele ervaring voor alle betrokken partijen.