Februari 07, 2019

WordPress is het beste platform voor je website

Als je ons vraagt welk Custom Management System (CMS) we gebruiken is het antwoord bijna altijd WordPress. In deze blog leggen we uit waarom en wat de voordelen zijn van WordPress.

Content Management System

Laten we beginnen bij het begin: CMS, wat is dat? CMS is het systeem waarmee je “aan de achterkant” de website of webshop beheert. Je kan er inloggen en vervolgens o.a. afbeeldingen, producten en teksten toevoegen. We streven er naar dat al onze klanten dit zelf kunnen na oplevering van de website/webshop. Daarom geven we iedereen altijd gratis uitleg en CMS-training bij oplevering. Het is namelijk wel zo prettig als je zelf je website kunt bijhouden!

WordPress is een van de aangeboden CMS mogelijkheden. Naast WordPress kennen we bijvoorbeeld ook nog Lightspeed, Magento, Drupal en Joomla.

Fun fact: “Meer dan 25% van alle websites die online staan zijn gemaakt met WordPress.”

Voordelen van WordPress

Het grootste voordeel van WordPress, en mede de reden waarom WordPress het vaakst wordt gebruikt, is de gebruiksvriendelijkheid. Het gebruiken van WordPress is zo simpel mogelijk gemaakt. Zo kan iedereen met een beetje uitleg zelf al veel dingetjes toevoegen en aanpassen op de website. Het toevoegen van tekst bijvoorbeeld lijkt ontzettend veel op tekst typen in Microsoft Word.

Fun fact: ”Wordpress is van oorsprong een blog platform.”

Dit is meteen de hoofdreden waarom wij WordPress aanraden. De andere redenen zijn factoren zoals snelheid en veiligheid. Om de snelheid en veiligheid constant te kunnen waarborgen moet de website wel regelmatig geupdate worden. Door de populariteit van WordPress is het ook een makkelijk doelwit voor hackers. Door middel van het constant updaten van de code wordt de veiligheid vanuit WordPress gewaarborgd. Als wij een website hostingen bieden, zitten die belangrijke updates hier automatisch bij in.

Een laatste belangrijk punt waarom we voor WordPress kiezen is omdat de WordPress websites het over het algemeen erg goed doen in de zoekmachines. Uit onderzoek blijkt dat de WordPress websites een betere score hebben dan bijvoorbeeld de Joomla websites.

Nadelen van WordPress

Naast alle voordelen zijn er ook enkele nadelen aan WordPress. Zo is WordPress bijvoorbeeld erg afhankelijk van Plugins. Zonder de juiste Plugins mist de website enkele functionaliteiten. Zoals eerder genoemd is en blijft het bij WordPress van groot belang dat er regelmatig geüpdatet wordt om de veiligheid te waarborgen.

Tot slot heeft de gebruikersvriendelijkheid ook een kleine keerzijde. Doordat je bijna alles zelf aan de website kunt aanpassen, kun je ook zelf bijna alles slopen. Het komt nog wel eens voor dat we foutjes moeten herstellen doordat er onbedoelde aanpassingen zijn gedaan.

Meer weten?

Te veel vaktermen gelezen? Lees dan eens onze handige definitielijst! Meer weten over WordPress of onze gratis CMS training? Vraag het ons!