December 06, 2018

Hond mee naar kantoor

Inmiddels wordt het idee van een hond op de werkvloer steeds gewoner en meer geaccepteerd. Dit komt doordat de voordelen van een hond mee naar het werk wetenschappelijk onderbouwd worden. Aangezien we in de luxe positie zitten dat we konden beslissen om een hond te introduceren op onze werkvloer, namen we de proef op de som.

Inmiddels nemen we nu 2 maand lang elke dag onze dwergkeeshond (Cindy) mee naar werk. Lees hieronder hoe het ons, onze werknemers en onze klanten tot nu toe bevalt.

Voordelen

1. Blijheid, vrolijkheid en enthousiasme

Wat meteen opvalt is dat Cindy voor veel vrolijkheid zorgt. Het hondje zelf is altijd blij en dat werkt ontzettend aanstekelijk. Ook al heeft iemand een slechte dag, als Cindy er enthousiast op af rent wordt diegene meteen opgevrolijkt

2. Ontspanning en stressverminderend

Programmeren vergt flink wat concentratie. Het is dan ook niet zo gek dat de concentratie af en toe even zoek is. Dat blijkt het ideale moment om even een rondje te wandelen met Cindy. Naast dat het lichamelijk goed is om regelmatig even te bewegen (zitten is het nieuwe roken), is het geestelijk ook erg ontspannen. Maar ook even spelen of knuffelen met Cindy werkt ontspannen en daardoor is de productiviteit verhoogd op de werkvloer!

3. Ijsbreker bij klanten

Een positief bijkomend voordeel is dat we gemerkt hebben dat Cindy een ontzettend goede ijsbreker is. Vooral bij nieuwe klanten die voor het eerst op het kantoor komen is de sfeer meteen prettig omdat Cindy vrolijk de klant begroet. Het scheelt wel dat ze zo klein en pluizig is. Daardoor is tot nu toe nog niemand bang of huiverig voor haar en vindt iedereen haar leuk. Doordat de sfeer meteen prettig is, volgt daarna ook een prettig zakelijk gesprek.

“Woef, woef? Woef!„

Nadelen

1. Onhandig vervoer

Eigenlijk zijn er erg weinig nadelen. Het enige wat soms lastig is, is het meenemen van Cindy. We hebben 1 auto en als een van ons op locatie is heeft de ander dus geen auto. Dat betekend dat de ander met Cindy op de fiets naar kantoor moet. Na wat uitproberen hebben we inmiddels een creatieve oplossing gevonden en kan Cindy mee in een tas aan het stuur! Toch blijft de auto natuurlijk prettiger.

2. Verantwoordelijkheden en faciliteren

Natuurlijk weet je vooraf dat een hond verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Toch is het net weer iets anders als de hond op kantoor is dan thuis. Cindy kan altijd overal mee naar toe behalve wanneer honden niet zijn toegestaan, zoals in de supermarkt. Daarom moet er altijd wel iemand op kantoor blijven bij Cindy en moet over dit soort dingetjes worden nagedacht. Daarnaast hebben we allerlei spulletjes extra aangeschaft zodat Cindy ook op kantoor haar eigen plekje heeft in haar mandje, een voer en water plekje, wat speeltjes, wat botjes en een extra riempje. Het is dus wel iets meer dan alleen het meenemen van de hond.

3. Iedereen moet het ermee eens zijn

Voor ons is dit niet zozeer een nadeel, want we hebben gelukkig niemand die allergisch is of bang is voor honden. Daarnaast zijn we allemaal dierenliefhebbers en vinden een hond alleen maar gezellig. Maar deze factoren kunnen wel een nadeel vormen voor bedrijven om een hond mee te nemen op de werkvloer.

Cindy blijft in dienst

Coddin kan concluderen dat Cindy een aanwinst is voor het bedrijf. De voordelen wegen duidelijk zwaarder dan de nadelen en Cindy is inmiddels niet meer weg te denken op ons kantoor. Toch denken we wel dat het erg meehelpt dat ze klein, makkelijk, goed opgevoed en heel aaibaar is. Cindy blijft dus mooi mee gaan naar werk en voor veel vrolijkheid en ontspanning zorgen!