November 05, 2018

Coddin Webdevelopment

Coddin bestaat vandaag precies 1 jaar in haar huidige vorm! Dat wil zeggen; een kantoorpand, 8 werknemers, een 50 tal tevreden klanten en een snel groeiende naam! Daarnaast werden we Google Partner, een erkend leerbedrijf en zijn we druk bezig met de ISO27001 certificering. Het is erg snel gegaan. We hebben dit allemaal bereikt in slechts 1 jaar. Tijd om eens terug te blikken naar hoe het begon en vooruit te blikken op de ambities. Lees hier ons verhaal!

Falko en Evelyn, samen een onderneming starten

Oorsprong

Even 6 jaar terug in de tijd naar waar het allemaal begon. Coddin is ontstaan vanuit de hobby van Falko. Falko programmeert al sinds zijn 14e en is volledig autodidact. Naast vele bijbaantjes heeft Falko zich in zijn vrije tijd altijd bezig gehouden met programmeren. Eerst voor vrienden en familie en later voor de eerste klanten. Klanten waren tevreden en vertelden hierover in hun netwerk. Daardoor heeft er een natuurlijke groei plaatsgevonden waarbij er steeds meer vraag ontstond naar het werk van Falko.

Falko is vanaf zijn 18e in dienst gegaan bij andere webdevelopment bedrijven. Ook tijdens deze periode is hij nooit gestopt met programmeren in zijn vrije tijd. De vraag naar zijn werk bleef groeien. Totdat er een punt aanbrak waar Falko 80 uur per week werkte, waarvan 40 uur in dienstverband en de overige uren voor zichzelf. Het werk was zoveel, dat is Evelyn gaan helpen waar ze kon met bijvoorbeeld administratie, planning, klantcontact en juridische ondersteuning. Op dat punt besloten Falko en Evelyn om het dienstverband op te zeggen en fulltime voor Coddin te gaan.

Toen kwam de dag in oktober 2017 dat Falko en Evelyn beide hun werkgever konden vertellen dat ze graag hun dienstverband wilden stopzetten. In hun nabije omgeving reageerde velen voorzichtig enthousiast. Het was natuurlijk een hele gewaagde stap.
Falko en Evelyn zelf vonden het eigenlijk heel vanzelfsprekend en maakten zich geen enkel moment zorgen. Zonder spaargeld en volledig met het vertrouwen dat het wel goed kwam werden de werkzaamheden vanuit huis uitgevoerd.

Al snel bleek het de juiste keuze en bleef het werk actief binnenstromen. Binnen een kort tijdsbestek kon Coddin haar eerste werknemer aannemen en niet veel later had Coddin dusdanig veel werknemers dat de gehele tussenverdieping van het huis een kantoor was. Een verhuizing naar een pand kon dus niet langer op zich laten wachten. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in de huidige fantastische situatie waarin we onze klanten in een professionele omgeving kunnen ontvangen en helpen.

Het kantoorpand aan de Buurserstraat 244c te Enschede

Missie

De missie van Coddin is vrij simpel: Falko omschrijft het altijd als “het verbeteren van het internet met kwalitatieve websites en applicaties”. Als we dit vervolgens toespitsen op onze ambitie voor onze klanten dan zeggen we vaak “het verhogen van de online conversie door middel van website/webapplicatie optimalisatie”. Of te wel ervoor zorgen dat de website klantvriendelijk en professioneel is zodat mensen plezier beleven aan het bezoeken van de website.

Positieve houding

Omdat Coddin ontstaan is vanuit hobby, staat plezier bij ons hoog op de prioriteitenlijst. Onder plezier verstaan we work hard, play hard. Als het werk af is en de klant tevreden is, is het tijd om even te genieten. We zeggen altijd “het moet wel leuk blijven”. Waar nodig draaien we weken van 60 uur en werken we tegen deadlines aan. Dit wisselen we af door spontaan een weekje naar Dublin te gaan met het hele kantoor of een verfrissende snowboardvakantie. Deze balans van hard werken en genieten zorgt ervoor dat we constant energiek en gemotiveerd zijn. We gaan nooit met tegenzin naar ons werk.

Verder zijn we over het algemeen positief ingesteld. Een van onze favoriete uitspraken is “voor elk probleem is een oplossing, ik moet hem alleen nog even vinden”. Aan het eind van de dag vertrouwen we erop dat met rustig en logisch nadenken en de juiste keuzes maken, alles wel goed komt. En zo niet, dan leren we van onze fouten en maken dezelfde fout niet een tweede keer. Dankzij deze houding vloog het afgelopen jaar voorbij en zien we uit naar wat er allemaal nog gaat komen!

Visie

We hebben dus erg veel weten te bereiken in een erg korte tijd en hier zijn we ontzettend trots op! Maar natuurlijk hebben we ook nog genoeg doelen. De komende 5 jaar gaan we voor stabiele groei. De explosieve groei van de afgelopen tijd laten we graag even achter ons. Het was tot nu toe fantastisch maar op momenten ook vrij hectisch. Daarom is ons grote doel: stabiliseren. Daarnaast willen we onszelf en ons personeel de mogelijkheden geven om meer te specialiseren en ontwikkelen. Daarmee willen we bereiken dat we de kwaliteit van ons werk hoog houden.